LAWATAN DARI NEGARA JIRAN

LAWATAN PENDIDIKAN DARI SMK NEGERI 2 KASIHAN BANTUL YOGJAKARTA, INDONESIA.

MAJLIS MENJUNJUNG BUDI

MAJLIS INI DIADAKAN PADA 25 MAC 2012, AHAD SEMPENA PERPISAHAN PENGETUA SMK JENJAROM, PN HJH FOZIAH BT AZAHARI KE PPD KUALA LANGAT SEBAGAI PEGAWAI PENDIDIKAN DAERAH KUALA LANGAT. DISAMPING ITU MENGALU-ALUKAN KEDATANGAN PENGETUA BARU DR SMK SULTAN ABDUL SAMAD PN HJH UMRAH BT DALIMUN.

MINGGU SAINS DAN MATEMATIK

MINGGU SAINS DAN MATEMATIK MULA DILANCARKAN PADA 16 ARIL 2012. DIRASMIKAN OLEH PENGETUA SMK JENJAROM, PN HJH UMRAH BT DALIMUN. ANTARA AKTIVITI YANG DIJALANKAN IALAH KUIZ SPONTAN, PAMERAN SAINS, EXPLORACE, PERTANDINGAN ROKET AIR DAN MACAM-MACAM LAGI.

PELAJAR CEMERLANG SPM 2011

NURKHAIRUNNISA BERJAYA MENDAPAT 9A DALAM SPM 2011. BELIAU MERUPAKAN PELAJAR MELAYU YANG CEMERLANG DI SMK JENJAROM.

MESYUARAT PIBG SMK JENJAROM 2012

MESYUARAT INI DIADAKAN DI DEWAN UTAMA SMK JENJAROM PADA 25 FEB 2012. MESYUARAT INI DIRASMIKAN OLEH EN ZULKIFLI DARI PPD KUALA LANGAT. SEMUA GURU DAN IBU BAPA DIWAJIBKAN HADIR KE SEKOLAH.

Sunday, May 5, 2013

Minggu Teknik dan Vokasional 2013

Minggu Teknik dan Vokasianal telah dijalankan pada 29 hingga 3 Mei 2013, semua ahli bidang Teknik dan Vokasional telah mengadakan beberapa program bagi mendedahkan kepentingan Teknik dan Vokasional pada masa akan datang sama ada kepentingannya dalam menentukan kerjaya kelak.

Antara aktiviti atau program yang dijalankan adalah peragaan pakaian kerjaya bagi setiap sektor bidang teknik dan vokasional. Contohnya semasa perasmian Minggu Teknik dan Vokasional dijalankan terdapat 3 aktiviti dijalankan antaranya; perasmian minggu teknik dan vokasional, peragaan pakaian kerjaya, uji minda.
 Program-program lain yang dijalankan adalah aktiviti menghias kek. 0 comments:

Post a Comment